Konferenca Združenja integrativne medicine Slovenije na mednarodnem sejmu Medical, Gornja Radgona

posted in: Neuvrščeni | 0

Združenje za integrativno medicino Slovenije bo 8.4.2017 na mednarodnem sejmu sodobne medicine Medical v Gornji Radgoni, organiziralo brezplačno javno konferenco z naslovom »Odnos medicina – zdravilstvo – znanost«. Po konferenci bo potekala okrogla miza za javnost in stroko, kjer bo obravnavana vedno aktualna tematika, in sicer znanstveni pristop v zdravilskih metodah. Na okrogli mizi bodo sogovorci na tvoren način skušali opredeliti razhajanja med konvencionalno medicino in ostalimi dopolnilnimi oblikami zdravljenja ter tudi pravne problematike v tej zvezi. Integrativna medicina ne zagovarja alternativnih oblik zdravljenja. Daje pa jim možnost, da se kot posebne discipline z argumenti in znanstvenimi dokazi, ki niso nujno medicinsko dokazani ter uspešnimi praksami povezujejo s konvencionalno medicino v smislu “in in” in ne “ali ali”. Medicina je vse kar zdravi. Kaj in kako zdravi, ter s kakšnimi metodami znanosti so metode dokazane, pa bomo lahko slišali na prihajajoči konferenci.

Udeleženci bodo na konferenci lahko slišali tudi zanimive strokovne predstavitve strokovnjakov iz področja nekonvencionalne medicine in prava.

Slišali boste lahko izčrpne in poučne povzetke s sledečimi vsebinami:

Mag. Petar Papuga, dr.med. – Zdravljenje primarnega glavobola z akupunkturo

Ivica Flis Smaka, dr.med.spec. – Integrativna medicina v očeh zdravnika

Prof. dr. Igor Jerman, Vesna Periček – Znanost kot vezni člen med medicino in zdravilstvom

Izr. prof. mag. dr. Nataša Samec Berghaus, univ. dipl. prav.”Medicina vs. zdravilstvo – neustreznost pravne terminologije v slovenskem prostoru in posledice”

 

Konferenca se prične ob 10:00 uri. Takoj za tem bo organizirana okrogla miza, kjer bo na tvoren in strokoven način tekel pogovor o razhajanjih med konvencionalno in nekonvencionalno medicino zlasti v sledi dokazov o delovanju. Sledil bo občni zbor Združenja za integrativno medicino Slovenije. Dogodek se bo zaključil predvidoma ob 13:00 uri.

 

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse obiskovalce mednarodnega sejma Medical.  Zaradi omejenega števila sedišč, pa vas vseeno prosimo za potrditev udeležbe do 6.4.2017 preko elektronskega naslova: info@zims.si

 

Združenje za integrativno medicino Slovenije